Archimedes

Wat je 'moet' weten.


Het Archimedes-systeem herinnert jou online aan wat jij hebt afgesproken of gepland hebt te doen.
Archimedes is de crux in het veranderproces van jou en je team:

Vanuit de losse pols werken en klanten contacten naar gedisciplineerd en gestructureerd de dingen doen waarvan jij vindt dit moeten gebeuren. Na de 0-meting, kies jij 12 aandachtspunten om in netto 4x3 weken (een kwartaal) het aandachtspunt te veranderen in een verankerpunt; het ideaalplaatje. Hiervoor biedt Archimedes jou het kwartaalplan online en offline de Boksposter. Jij en je team worden gestimuleerd, herinnerd, wakker gehouden om de vooraf bepaalde ideaalplaatjes te realiseren.

Mooie woorden, maar hoe gaat dat in de praktijk?
  1. Allereerst selecteer jij met de hulp van Archimedes de 12 aandachtspunten om in één kwartaal te verbeteren of te verankeren.
  2. Om van woorden daden te maken verken jij: Wat beter kan? Wat al goed gaat? Wat kan nu gevierd worden?
  3. Collega’s en/of partners in business worden interactief geïnformeerd over waar jij en je team nu staan en in 2022 willen staan.
  4. Het zelf doen begint met de training ‘Train jezelf als trainer’. Niet dat jij een professionele trainer wordt. Wel dat jij in staat bent om elke dag 6 minuten en wekelijkse 20 minuten met je eigen team te werken aan verbeteren, veranderen, vernieuwen en verankeren.
  5. Op een moment dat iedereen kan en klanten van deze 0-bezetting geen hinder ondervinden, trap je met je hele team af. Jij geeft het ‘waarom, het wat en het hoe’ aan. Tevens wordt het Archimedes-systeem als hulpmiddel geïntroduceerd.
  6. Een week later begin jij met de Dag-starts van 6 minuten.
  7. Weer een week later worden de drie Dag-starts aangevuld met een weeksessie van 20 minuten. Elke week staat een aandachtspunt centraal.
  8. Jij ziet jouw team elke week tot en met week 9 groeien en bloeien! In week 10 heeft de RESET plaats: Terug naar ‘AF’ en opnieuw starten! Een nieuw plan voor het komend kwartaal wordt gemaakt en met het hele team tijdens een nieuwe kwartaalaftrap gedeeld.

De resultaten
De doelstellingen in stap #1 geformuleerd zijn aan het einde van het kwartaal gerealiseerd.
Voor een niet commercieel team zijn dit de resultaten:
Minder terugkomende fouten. Minder frustrerende spookkosten. Meer werkplezier!

Voor een verkoopteam zijn de resultaten:
Meer beter klanten. Meer gezonde omzet. Meer verkoopplezier!

Contact

Bart van Luijk

Auteur. Coach. Creatief. Enthousiast. Ondernemer.
Presentator. Scherp. Spa rood. Trainer. Uniek. 2022.

En, wie ben jij?